Del via:

Helle Jønch

Engageret og målrettet

Jeg er 50 år og er gift med Martin Christensen. Vi bor på Amager sammen med vores to piger, Frida på 13 år og Freja på 15 år. 

Jeg er ejendomsmægler og har tidligere været konsulent i forskellige brancher samt selvstændig med egen virksomhed Boligteket i mere end 8 år. Jeg startede virksomheden i 2007 midt i krisen og måtte hele tiden justere forretningen med fokus på omsætning. På et tidspunkt arbejdede jeg samtidig som salgskonsulent i Saint Gobain og begyndte at læse til ejendomsmægler på aftensskole. 

Igennem pigernes opvækst var vi 100% kernefamilie. Altid på ture sammen bl.a. som klatrefamilie. Nu er pigerne blevet teenagere og vi oplever en slags adskillelsesproces. Pigerne har egne interesser med venner og veninder og det skal man vænne sig til som familie og forældre. Hører fra andre veninder, at det også er svært for dem at vænne sig til at være forældre til teenagere og til den nye familiekonstruktion.

Jeg går meget op i politik og har gjort det i mere end 6 år. Hvis man tæller mit engagement i Amager Vest Lokaludvalg med, så startede jeg i politik i 2010 da jeg blev aktiv i AVLU med interesse for at klimasikre Amager overfor forestående skybrudsudfordringer. Amager ligger lavt og vi havde det på tidspunkt haft vand i kælderen ved to skybrud. Jeg blev senere medlem af Lokaludvalget og trådte ud, da jeg blev bestyrelsesmedlem i politisk parti i 2016.

Min mand Martin har gjort karriere som seniorprojektchef i Rambøll indenfor spildevand og klimasikring, derudover klatrer han samt underviser unge i klatring i B&W hallen og har gjort det siden vores piger var mindre. 

Vi bor i den gamle del af Ørestaden, ved siden af DR-byen og overfor Urbanplanen. Amager har været i gennem en fantastisk udvikling, hvor vi er lykkedes med at forny samtidig med vi har beholdt sjælen. Jeg er utrolig glad for udviklingen langs stranden og holder meget af Amager Strandpark, nyder forandringen i Urbanplanen og Islands Brygge, hvor havnepromenade og Havnebad er fantastiske tiltag. Det arkitektoniske nybyg matches med den gamle bydel. Jeg holder meget af skønne Amager Fælled, hvor vi går ture med hunden eller bare går en tur. 

Jeg er nysgerrig på viden og søger konstant viden og inspiration i form af uddannelser og foredrag.

Jeg er bredt funderet med en kandidat i samfundsvidenskab fra CBS (Organizational Innovation and Entrepreneurship), Bachelor i Business Administration (Fra Stamford College, Kuala Lumpur Malaysia), Akademiøkonom i International Handel (læste i Svendborg selvom jeg havde lejlighed i København) samt Finansøkonom (Ejendomsmægler) som jeg har læst via aftenskole. Jeg har lige læst et Social Media Manager fag på KEA for at udvide min horisont og føje nye kompetencer til. 

Udover tiden med min familie, det evige renoveringsprojekt kaldet hus og mit politiske virke – så holder jeg også af at sejle i vores lille Drabant 24, en anpart i Rungsted Havn. Jeg har tidligere sejlet i Sundby Sejlforening og tog mit Duelighedsbevis Sundby Sejlforening engang i 2006-2007. 
Nogle år spillede jeg kajakpolo i Skovshoved og senere København. Blev Danmarksmester i 2004 og vandt DM sølv i 2005.

Jeg har sejlet en del da jeg boede i Hongkong og klatret en del da jeg boede i Malaysia.

Da jeg boede i Malaysia hvor jeg læste mit sidste bachelor år, fik jeg mulighed for at deltage i en sejlads til Krabi. Jeg var på ferie i Langkawi, Malaysia. En kapsejlads var netop endt der (Raja Muda race) og jeg spurgte en fyr på land, om jeg måtte hoppe med på en af bådene til Thailand. De var ved at sejle ud, men jeg fik et ja og vi fik hurtigt ordnet papirerne. En skøn træbåd Eveline fra 1900 tallet. Jeg ankom til Krabi og blev tilbudt at deltage i Kings Cup Regatta. Her mødte jeg nogle sejlere fra Hong Kong og fik et job der senere samt et dansk netværk. En overgang sejlede jeg kapsejlads næsten hver weekend i Hong Kong. 

Jeg har oplevet mange ting i mit liv og håber at alle erfaringer gjort, kan være med til at gøre mig til en dygtig og indsigtsfuld politiker.